Barça 121 Setembre - Novembre del 2024 | Page 33

P er primera vegada el FC Barcelona aportava més de deu jugadors a una fase final de l ’ Eurocopa de seleccions . Exactament onze futbolistes de la plantilla blaugrana del curs 2023 / 24 van ser escollits per participar en el torneig , que es va disputar a Alemanya . Sis seleccionadors es van fixar en el Barça a l ’ hora de fer les seves convocatòries : De la Fuente va citar per a Espanya Pedri , Lamine , Ferran i Fermín ; Robert Martínez , per a Portugal , João Félix i João Cancelo ; Didier Deschamps , per a França , Kounde ; Michał Probierz , per a Polònia , Lewandowski ; Kasper Hjulmand , per a Dinamarca , Christensen ; i Julian Nagelsmann , per a Alemanya , Gündoğan i Ter Stegen .

Hi va haver sort diversa per a cadascun d ’ ells . Els quatre que van defensar la samarreta de la selecció espanyola van ser campions , després d ’ eliminar la França de Kounde a semifinals i l ’ Alemanya de Gundo i Ter Stegen a quarts . També van caure a quarts els portuguesos , mentre que Dinamarca ho va fer a vuitens i Polònia , en la lligueta de la primera fase .
LAMINE YAMAL
El mataroní va ser la gran revelació del torneig , enlluernant amb actuacions impròpies d ’ un futbolista de la seva edat , que van ser determinants perquè la selecció espanyola fos campiona . No és estrany que l ’ escollissin com a millor jugador jove de l ’ Eurocopa . Va jugar 507 minuts , va participar en els set partits que va jugar Espanya i va signar un gol més quatre assistències .
PEDRI
Era un pilar al mig del camp de De la Fuente fins que una dura entrada de Toni Kroos en el minut 8 de l ’ Espanya – Alemanya de quarts de final li va fer un esquinç lateral intern en el genoll esquerre que el va deixar fora del torneig . Titular en la lligueta contra Croàcia i Itàlia , i contra Geòrgia i Alemanya en els encreuaments , en total va jugar 190 minuts i va donar una assistència .
FERRAN TORRES
Va participar en cinc partits : els tres de la lligueta i els de quarts i semifinals . En l ’ únic que va ser titular , contra Albània , va marcar el gol que va donar la victòria a la selecció espanyola ( 0-1 ). El davanter valencià , que va jugar un total de 152 minuts , va ser l ’ alternativa a la dupla que van formar Lamine Yamal i Nico Williams en les bandes de l ’ atac espanyol .
FERMÍN
La seva convocatòria era un premi a l ’ excel · lent temporada de debut que va protagonitzar amb el Barça . Per això , De la Fuente només li va donar 28 minuts en l ’ Espanya – Albània que tancava la lligueta . L ’ andalús pot dir , en tot cas , que és campió d ’ Europa amb la selecció espanyola . El seu moment de protagonisme arribaria unes setmanes després de l ’ Euro , en els Jocs de París .
KOUNDE
Va ser un fix al costat dret de la defensa de Didier Deschamps , en la mateixa posició que ocupa al FC Barcelona . El seu rendiment va ser notable . De fet , va ser dels futbolistes més destacats en l ’ equip francès , que va caure a semifinals davant Espanya . Va participar en els sis partits que va jugar la seva selecció , amb 570 minuts de joc .