Barça 118 Desembre - Febrer del 2023 | Page 36

HISTÒRIA

EL 8 DE GENER FARÀ TRENTA ANYS DEL 5-0 AL REIAL MADRID DE LA CUA DE VACA DE ROMÁRIO I , EL 17 DE FEBRER , CINQUANTA DEL LLEGENDARI

0-5 AL BERNABÉU

AMB LA MÀ BEN OBERTA

ALBERT FIBLA FOTOS © FC BARCELONA
B A R Ç A N 1 1 8

Cinc al Madrid . Ho hem fet més d ’ una vegada i ben aviat podrem celebrar el 30è i el 50è aniversari de dues d ’ aquestes . Exactament , el 8 de gener i el 17 de febrer del 2024 . I en ambdós casos , un mateix protagonista : Johan Cruyff . Si fa mig segle l ’ holandès va liderar , des del terreny de joc , l ’ històric 0-5 al Santiago Bernabéu que sentenciava la Lliga 1973 / 74 , fa tres dècades dirigia , des de la banqueta , un equip que , amb Romário com a figura , va esclafar l ’ etern rival al Camp Nou també amb una maneta de gols .

El 8 de gener del 1994 el Barça de Cruyff rebia el Madrid de Benito Floro a l ’ Estadi , després d ’ un doble enfrontament amb l ’ Sporting de Gijón a El Molinón resolt amb una derrota dolorosa a la Lliga ( 2-0 ) i una victòria clara a la Copa ( 0-3 ). Aquell vespre de dissabte hivernal , però , es van esvair els dubtes i el Dream Team va demostrar que encara girava rodó . I de quina manera . El primer gol va valer per tot el partit i va quedar gravat per sempre en la memòria barcelonista : Romário va rebre una passada de Guardiola d ’ esquena a la porteria i , en un gest inesperat , va acompanyar amb el cos el gir de la pilota amb el peu dret , trencant la cintura de Rafa Alkorta i trobant l ’ espai per rematar , amb l ’ exterior del mateix peu dret , lluny de l ’ abast de Buyo . Una meravella .
La sensacional jugada del davanter brasiler , batejada com a cua de vaca , va arribar en el minut 24 de partit per obrir la porta d ’ una golejada que es culminaria a la segona part . Ronald Koeman , de falta directa , va clavar el segon just a l ’ inici de la represa . El tercer i el quart van portar la signatura , novament , de Romário , en els minuts 56 i 81 : Nadal