Barça 116 Juny - Agost del 2023 | Page 6

Eindhoven ja forma part de la història del Barça . Per sempre més , en la memòria de l ’ afició culer el Philips Stadium de la ciutat holandesa será l ’ escenari de la remuntada a la final de la Womens Champions League de 2023 , davant del poderós Wolsfburg . I Patri Guijarro i Fridolina Rolfö , les protagonistes principals d ’ una pel·lícula , dirigida per Jonatan Giráldez , amb uns girs de guió sorprenents i un final immensament feliç .

L ’ inici no podia ser pitjor : en el minut 4 , una pèrdua de pilota a la frontal es va pagar molt cara . Ewa Pajor , la màxima golejadora de la competició , va fer sang a la primera oportunitat que va tenir , el seu xut va ser inapel·lable per a Sandra Paños i va posar el 0-1 en el marcador . Igual que a Torí , en la final de 2022 , el Barça Femení començava perdent . Aquesta vegada , però , les blaugranes responíen amb personalitat , dominant el partit i arribant amb perill a l ’ àrea rival . Això si , sense encertar en la rematada .
El cas és que , quan s ’ ensumava l ’ empat , en els minuts finals de la primera part , la situació va empitjorar : una centrada lateral de Pajor des de l ’ esquerra va ser rematada de cap a la xarxa per la veterana Alexandra Popp . Gerro d ’ aigua freda , 0-2 i
En la segona part calia una sacsejada i Eindhoven va tremolar amb els dos gols de Patri Guijarro . En només cinc minuts el partit es va igualar
Rolfö va certificar que el Barça era a la final per guanyar-la . No va fer el gol més bonic , però sí un dels més festejats pel barcelonisme
els fantasmes de Torí definitivament presents . Més encara quan la portera de les alemanyes , Merle Frohms , va negar el gol a Salma Paralluelo en l ’ última acció abans del descans . No hi havia manera .
Sacsejada En la segona part calía una sacsejada i a fe de Dèu que Eindhoven va tremolar . De seguida , una deliciosa jugada de Caroline Graham Hansen per la banda dreta va ser coronada per Patri Guijarro , arribant des de la segona línia , per clavar l ’ 1-2 . La migcampista balear no es va aturar i també va ser l ’ autora del 2-2 , aquest amb l ’ espatlla i a passada d ’ Aitana Bonmatí , en una acció molt similar a la del primer gol . En només cinc minuts el partit s ’ havia igualat . De bojos .
L ’ empat va canviar els estats d ’ ànim i l ’ afició culer , incansable durant tot el partit , es va fer notar com mai . Però el Wolfsburg és un equip de ferro i no es va arronsar . De fet , Popp va posar a prova Sandra Paños amb un parell de rematades des de la frontal . En tot cas , el Barça havia arribat a la final per guanyar-la i Fridolina Rolfö ho va certificar en el minut 70 . No va fer el gol més bonic de la història , però sí un dels més festejats pel barcelonisme . La sueca , que actúa com a lateral esquerra , té ànima de davantera i ho va demostrar aprofitant una indecisió de la defensa alemanya en una acció a dins de l ’ àrea ( 3-2 ).
El camí fins al xiulet final es va fer etern i els darrers minuts , amb Alexia Putellas damunt la gespa , es van viure amb les emocions a flor de pell . Però va valer la pena patir i desfermar l ’ eufòria quan l ’ àrbitra , Cheryl Foster , va dir que ja n ’ hi havia prou . Després de molt d ’ esforç , la segona Champions del Barça Femení era una realitat . No hi ha un equip que mereixi més ser campió que aquest . n