Barça 116 Juny - Agost del 2023 | Page 51

primeres oportunitats però el Barça va colpejar primer en una bonica acció iniciada per Schuster i continuada per Maradona , amb un retall i una passada enrere magistrals , que va coronar Víctor Muñoz . Minut 32 , un a zero a favor . Abans del descans , brutal entrada de Camacho a Maradona i , en l ’ arrencada del segon temps , quan tot feia preveure el dos a zero , errada monumental de Gerardo que serveix en safata l ’ empat a Santillana . Minut 50 , un a un .
La segona part va ser igualment intensa , el Reial Madrid va desaprofitar una clara oportunitat quan Isidro no va encertar sol davant d ’ Urruti i el Barça , amb Maradona vigilat molt de prop per Bonet , va haver d ’ esperar el darrer sospir per donar el cop definitiu . El cas és que , quan s ’ olorava la pròrroga , Julio Alberto va córrer la banda esquerra de La Romareda i va posar una centrada a mitja altura que Marcos va rematar de cap , en un vol preciós , per clavar el 2-1 definitiu .
L ’ històric gol del recentment desaparegut ‘ Pichón ’, a més de provocar una icònica botifarra de Schuster , va suposar el primer títol de Maradona amb el Barça . “ Marcos ha fet un golàs que m ’ hauria agradat marcar a mi , però que m ’ omple igual d ’ alegria ”, comentava l ’ argentí a la sala de premsa , en referència a la jugada decisiva del partit . “ Hem patit molt . El Reial Madrid no ha merescut , a parer meu , l ’ empat . Però al final hem guanyat . Aquest triomf el dedico a l ’ afició , que és qui s ’ ho mereix ”, deia també , arribant al cor de la gent blaugrana .
EL BARÇA DE MARADONA
Aquest és l ’ onze que Menotti va presentar en la final de Copa . A dalt , d ’ esquerra a dreta : Papi Anguera ( utiller ), Urruti , Sánchez , Schuster , Julio Alberto , Gerardo i Migueli . A baix : Àngel Mur ( massatgista ), Carrasco , Víctor , Esteban , Marcos i Maradona .
LA COPA DE LA LLIGA Tres setmanes després , els mateixos protagonistes , Barça i Reial Madrid , es van trobar en la final de la Copa de la Lliga . A doble partit i amb l ’ anada al Santiago Bernabéu . El 26 de juny del 1983 el coliseu blanc va veure Maradona assistint Carrasco per al zero a un , després de salvar la duresa de la defensa blanca en una acció