Barça 107 Juny - Juliol del 2021 | Page 141

RECEPTES FUNCIONALS PER A ESPORTISTES

RECEPTES FUNCIONALS PER A ESPORTISTES

Tempura de fruits secs

“ L ’ assortiment de fruits secs combi · nat amb les propietats de l ’ oli d ’ oliva i els antioxidants i substàncies antiin · flamatòries de les espècies fan de la recepta una aportació ideal d ’ aquests ingredients necessaris per millorar el dany i el desgast muscular i articular de l ’ esportista . Acabat de fer i fregit a la temperatura adequada és un snack saludable que substitueix d ’ altres amb greixos menys favorables i processats ”.
DRA . TOÑA LIZARRAGA , Nutricionista del FC Barcelona
Ingredients 50 g de festucs 50 g d ’ avellanes 50 g de nous 50 g d ’ anacards 100 g d ’ ametlles 150 g de farina de cigrons Aigua molt freda Oli verge extra Espècies ( orenga , pebre i bitxo ) Sal
Procediment Mescla la farina de cigrons amb l ’ aigua freda per obtenir una pasta densa però suau . Trosseja els fruits secs i incorpora ’ ls a la pasta . Salpebra i afegeix les espècies , al gust . Refreda-ho a la nevera durant una hora . Fregeix cullerades de la mescla en una paella amb abundant oli roent . Tingues cura de que l ’ oli no es cremi . Retira els petits bunyols i deixa ’ ls assecar en paper d ’ absorció .